text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

34CrNiMo6 är ett låglegerat (krom-nickel-molybden) seghärdningsstål med medel kolhalt. I jämförelse med CrMo-seghärdningsstål typ 25CrMo4 och 42CrMo4 uppvisar 34CrNiMo6 högre hållfasthet för en viss stångdiameter samtidigt som en mycket god kombination av hållfasthet/slagseghet kan uppnås i grövre dimensioner.

Grundstålet 34CrNiMo6 finns standardiserat i SS-EN ISO 683 - 2 men denna gäller enbart för varmvalsade dimensioner. För grova, smidda stänger tillämpas även SS-EN 10250 - 2. Materialet som lagerförs av Linköpings stål har bättre hållfasthet och slagseghet än vad som stipuleras i den sistnämnda standarden. För fullständig information om de mekaniska egenskaperna som gäller för en given stångdimension se vår stålvalsguide eller databladet för 2541M/34CrNiMo6.

Vårt lagerprogram omfattar smidd rundstång av 34CrNiMo6 i grovsvarvad utförande. Diametertoleransen är då +3/-0 mm.

Svetsning av 34CrNiMo6 är normalt inte att rekommendera. Stålet går visserligen att svetsa men proceduren är både komplicerad och tidsödande samtidigt som detaljer ska helst återigen härdas och anlöpas efter svetsning. Maskinbearbetning av seghärdade stål anses allmänt som besvärlig och kräver kraftfulla maskiner. Även med sådana måste skärhastigheten begränsas.

Om applikationen fordrar en slitstark yta lämpar sig 34CrNiMo6 väl för induktionshärdning och nitrering.

Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.